Det är viktigare än man tror att tvätta sina träningskläder efter varje träningspass. Det är många som inte har varken tid eller ork att slänga in kläderna i tvättmaskinen direkt efter träningen. Det är dock uppskattat med en tvätt för både kläderna och din omgivning.

Det är vanligare än man tror att träningsintresserade använder sina träningskläder mer än bara en gång innan de skickas ner i tvättkorgen. Det är många som har de där mest bekväma plaggen med bästa passformen. Bekväma haremsbyxor, perfekt sittande shorts eller den snygga t-shirten. Ja, har man bara ett exemplar av favoriten kanske man frestas av att använda dem mer än bara en gång innan de tvättas. Man struntar helt enkelt i att kläderna redan har drunknat i svett en gång, hoppar i dem och sedan kör ytterligare ett pass.

Är du en av dem som har favoritplagg som inte hinner gå några varv i tvättmaskinen innan det är dags för träning igen? Fortsätt läsa så kommer du säkerligen att ändra på dina vanor.

Man skriver i en artikel på Café att man bör tvätta kläderna efter varje enstaka träningspass, oavsett om man har svettats måttligt eller i mängder. Bakterier samlas i kläderna varje gång man har dem på sig. Oavsett om kläderna är blöta eller torra överlever bakterierna och i värsta fall börjar de även att föröka sig. Bakterierna skapar i sin tur ofräscha dofter i kläderna och kan även orsaka att huden blir irriterad.

Försök därför att tvätta dina träningskläder så snart som möjligt efter träningen. Det kommer att uppskattas av både dina kläder och din omgivning.

Hur man tvättar träningskläder

Som man skriver om i Metro är det bäst att ta tag i svettiga träningskläder direkt efter träningspasset. Om man har möjlighet är det bäst att köra igång tvättmaskinen direkt. Om man istället struntar i det och slänger kläderna i tvättkorgen, riskerar man dålig doft och i värsta fall även mögel.

Om kläderna fortfarande luktar illa efter att de har tvättats i maskin kan man slänga in dem ytterligare en gång. Om kläderna tillåter ska dem köras i 60 grader tillsammans med bra tvättmedel.