Det finns många sätt att komma undan billigt på för den som vill uppdatera sin höstgarderob. Varför inte köpa second hand på nätet?

 

För att komma undan billigt när det kommer till att shoppa, vare sig det är kläder, inredning eller skönhet, är tipset att kolla in www.fyndtorget.se. Där kan du både köpa och sälja, smidigt och enkelt.

 

Bra och billigt att köpa secondhand

 

Men vad är det som är så bra med second hand egentligen? Det är bra för miljön och det är så mycket billigare än att köpa nytt. I en artikel i Expressen går det att läsa om de saker man alltid ska se till att köpa begagnat, detta för att både spara pengar och värna om miljön. Slit och släng är inte bra för någon egentligen, så se till att kolla fynd på nätet och i second hand-butiker. Det du alltid bör försöka köpa begagnat är:

 

  • Kläder och kanske främst märkeskläder. Ibland sitter till och med prislappen kvar när någon gjort ett felköp, det betyder med största sannolikhet är oanvänt. Här finns det alltså mycket pengar att spara in.
  • Serviser och bestick. Detta är ofta dyrt att köpa nytt men gamla och vackra serviser som inte tillverkas längre är billiga att köpa i andra hand.
  • Teflon är inte hälsosamt och heller inte särskilt hållbart. Köp i stället en gjutjärnspanna i andra hand, de håller i evigheter.
  • Möbler. Detta går att hitta både antikt, använt och i princip helt nytt på nätet och i second hand-butiker.
  • Dyra sportkläder och sportutrustning. Köp inte nytt och dyrt när detta finns i överflöd på nätet, till mycket bättre pris än i affären.

 

Att tänka på när du köper i andra hand

 

Mer om att köpa second hand på nätet eller i en fysisk butik går det att läsa om på Hallå Konsument. Det som är viktigt att komma ihåg är att en inte har rätt att reklamera varor om det finns brister eller skönhetsfel, om butiken tydligt har informerat om dessa.

 

För den som vill vara med i modesvängen i höst är tipset att satsa på en riktigt snygg mössa. I Elle går det att läsa om hur lätt du uppdaterar din höstlook med just en fin mössa.