Många kan idag tänka sig att göra ett skönhetsingrepp av något slag. Våra skönhetsnormer är starka och många drömmer att förändra något med sig själv, och vissa arbetar till och med att testa skönhetsingrepp.

Många är missnöjda med sig själva eller vill framhäva vissa drag hos sig själva. Skönhetsingrepp är en bra grej, sålänge det är något som man själv verkligen vill göra. För man bestämmer ju själv över sin egen kropp. Det finns allt från avancerade operationer till lättare ingrepp såsom hårborttagning, som du kan göra tryggt hos https://www.drtore.com/harborttagning.

En tredjedel av svenskarna kan tänka sig ett ingrepp

I en undersökning som gjorts på uppdrag av Metro, och som man kan läsa om i tidningen, visar det att omkring av 33 procent av svenskarna kan tänka sig att göra någon typ av skönhetsingrepp. Att göra ett ingrepp har blivit allt mer normaliserat, samtidigt som det till viss del är tabubelagt. Det verkar som att många gör det på grund av dåligt självförtroende, och om en sådan sak kan hjälpa dem till ett bättre sådant är det bra. Men det bästa är att jobba med sig själv psykiskt till ett bättre utseende, det ska inte definieras av normer och utseende.

Vanligaste ingreppen

Vilka är de vanligaste ingreppen som kvinnor vill göra? I en artikel från Expressen skriver man att flesta vill ta bort generande hårväxt och göra bröstlyft. Bland äldre kvinnor är det även populärt att önska sig ett ansiktslyft och bland yngre vill man förstora läpparna.

Jobbar med att testa ingrepp

Kristina, som Sveriges Radio skriver om, är skönhetsjournalist och jobbar till viss del med att testa olika ingrepp och skriva om dem. Detta är alltså möjligt att jobba med eftersom att intresset och efterfrågan för denna typ av journalistik är stor. Hon har testat massor av saker, bland annat:

”Det handlar nog om ett trettiotal olika behandlingar, allt från injektioner till peeling av huden, vibrationsbehandlingar och kryoterapi. Jag är för nyfiken för att inte testa själv helt enkelt”, säger Kristina.