En detalj som verkligen gör skillnad, när det kommer till smink och outfits i sin helhet – är en rött, målad mun. Alltså röda läppar som ger hela ansiktet en helt annat glow. Men hur hittar man det perfekta röda läppstiftet?

 

I ett annat inlägg har det skrivits om modemissar som ofta killar gör och som särskilt tjejer lägger märke till. Det är nämligen så att det är i detaljerna som själva modet ofta ligger, och känslan för stil.

 

På modemagasinet Elles hemsida skrivs det vidare om det röda läppstiftets klassiska plats i princip allas sminkväskor. Det är nämligen stjärnan i make up-väskan, stjärnan som gör den mest glåmiga huden mycket piggare i ansiktet. Det är svårt att förklara varför det är så, det bara är. Men det är som nämnt svårt att hitta den rätta nyansen för en själv. Det som experterna tipsar om är bland annat att känna sina undertoner. Kolla undersidan av handleden och se om ådrorna ser blå eller gröna ut – ser de blå ut är du kall och är de i stället gröna kan du med säkerhet säga att du är varm. Men sedan kan vissa också passa i båda.

 

Chic eller stå ut?

 

Sedan är det nämligen så att röda läppstift har undertoner även de. Vissa är varmare än andra och har en mer orange känsla, andra har lite mer kall, blåröd ton – som en djupt rosenröd. Om du verkligen vill att dina läppar ska sticka ut kan du välja en röd färg med motsatta undertoner till dina undertoner. Men vill du ha en så kallad chic look så ska du välja ett rött läppstift med samma undertoner som din hud.

 

De flesta av oss skulle aldrig köpa ett par jeans utan att först prova en mängd varianter. Matin rekommenderar samma approach när det kommer till rött läppstift. Du måste prova det på och inte bara välja utifrån en färgkarta eller prova det på din hand som de flesta av oss gör – Elle.se