Att vara modemedveten handlar inte bara om att lägga ned stora pengar på det senaste. Det kan handla precis lika mycket om att göra smarta köp. Det finns vissa klassiker som går att hitta billigt, och som har hög modegrad.

I det här inlägget tipsar jag om tre personliga modefavoriter, som är lätta att få tag på billigt tack vare internet.Jeans av olika märken

  1. Försvarets snöblus är i själva verket en sorts anorak i vit bomull. Det finns flera butiker på nätet som säljer oanvända sådana. Man får vara beredd på att det kan vara fläckar på dem, men det går enkelt att färga om dem, eftersom de är vita.
  2. Bundeswehr Turnschuhe är en gymanstiksko som togs fram för tyska försvaret. Det innebär att den precis som snöblusen är lätt att hitta på nätet, även om en del av sajterna är på tyska. Faktum är att Margiela gjorde sin egen version av den här skon för ett antal år sen, men originalet är naturligtvis bättre.
  3. Levis 501 går att köpa nästan var som helst, men eftersom Levis inte har samma status i USA kan det löna sig att köpa på internet, exempelvis på Ebay. Tänk bara på att frakt tillkommer! Tull slipper man för det mesta när man köper begagnat.