Det är 2017 och våren med sin vårsol och begynnande värme är i antågande. Men vad är rätt att bära och använda modemässigt för att vara inne denna vår? Och vilka är de klassiska modemissarna som killar ofta gör, och som de tror att ingen lägger märke till?

 

Du må se vintertrött ut med blek, död hy och ringar under ögonen. Men snart är våren här och vi kommer kunna byta ut tunga vinterplagg mot lättare varianter som dessutom är roligare att kombinera olika accessoarer med. Det är både enklare och mer prisvärt att i stället för att köpa en helt ny garderob är att uppdatera din stil med olika accessoarer, som scarfs, klockor, väskor och hattar. Detta gäller ju även för män givetvis, som även de har en hel massa roliga accessoarer att välja bland.

 

Mycket färg i vårens accessoarer

 

I Metro Mode listas ett antal attribut som väntas bli storsäljare under de kommande månaderna. Det är allt från färgglada små väskor att hänga över axeln till snygga underkläder i spets som gärna får synas genom en vit, halvöppen skjorta till hatt och franskinspirerade glasögon som gör looken komplett. Det är mycket smycken som är i fokus denna säsong, gärna flera ringar och mindre detaljer som näspiercing från Rockflame samt halsband med berlocker och i flera länkar. Märken att hålla lite extra fokus på är &Other Stories, H&M som alltid, Olivia Burton, Malene Birger, Stella McCartney, Asos och Zara.

 

Vanliga modemissar hos killar – som tjejer ser

I en artikel i Café listas de vanligaste modemissar som redaktionen på Elle fört fram. Där handlar det också om just hur ofta killar missar vikten av de mindre detaljerna, accessoarerna, och hur detta verkligen drar ner en outfit ibland. Hur snygga dina kläder än är blir allt pannkaka om något är lite konstigt och slarvigt. Det som nämns är att ha korta strumpor på vintern i kängor eller sneakers, som gör att hud blottas och helt enkelt inte ser rätt ut mitt i vinterkylan. Annat som ser fel ut i tio minus är chinos, som ju är ett sommarplagg på ett annat sätt än till exempel jeans. Annat som är big no-no’s är bland annat:

 

  • Fulhål i jeans efter cyklande, snusdosor, plånböcker, mobiler och liknande
  • För gamla t-shirtar som är urtvättade och missfärgade efter år av användning
  • Att ha alldeles för kort skjorta som inte sitter bra – knappt bättre än inget alls
  • Alldeles för långa byxor som lägger sig korvigt ner över skorna, som damasker. Lägg upp de hos en skräddare eller direkt i butik – det gör en jättestor skillnad för helheten
  • Överpackade fickor är heller inget som gör outfiten skönsjungande, använd en väska i stället
  • Långa skjortor som är längre än blazern du har på dig går bort, särskilt när den är utsläppt och syns hängandes
  • Alldeles för tajta byxor som inte ser varken snygga eller ett uns bekväma ut

 

I Malmö kan man gott och väl besöka herrmodebutiken Meadow. Det är en omtalad modebutik som nu har fått flytta in på gågatan mitt i stan och öppnar dörrarna till den nya, större butiken i augusti i år. Mer om detta i Sydsvenskan.